Goda frallor
Eftersom Martins mamma var nere i helgen så passade vi på att ses. I söndags var hon, mina föräldrar och lillasyster här på middag. Mysigt värre med mycket prat och fotovisning från både bröllopet och resan. Till mat åt vi:
- Tomater med mozarella och basilika
- Moussaka med potatis
- Hallonpannacottapaj
Till maten serverades också hembakta frallor som jag fått till vana att göra om det ska bakas bröd. Att just dessa frallor väljs beror helt enkelt på att de går snabbt att baka. Så här kommer receptet:
Snabba frallor
20 st
Ingredienser:
75 g jäst (1,5 pkt)
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk
socker
12 dl vetemjöl special (840 g)
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.
Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.
2 kommentarer:
Det var en riktigt god söndagsmiddag och härligt mysig söndagseftermiddag. Och frallorna!!! JÄTTEGODA. Måste testa att baka dom någon gång.
TACK och KRAM!
Jag håller med mamma, det var jättegoda frallor. Resten av middagen var också mycket god, TACK för en trevlig söndag. Kram Asta
Skicka en kommentar