söndag, september 26, 2010

En dag på zoo

Ibland tar sommaren slut fort och det gäller att utnyttja de sista dagarna. Igår lånade jag och Martin hans fina brorson över dagen. Vi hämtade upp honom på morgonen och packade sen in oss i bilen för att bege oss till Borås zoo. På fredagen varnade de om regn så vi var lite tveksamma men på lördag morgon var det uppehåll så vi chansade. När vi kom fram till Borås hängde regnet i luften så vi drog på alla regnkläder på en gång (underbar idé det där med regnkläder).
Sen tog vi oss runt bland alla djuren. Zixten var nog mest nyfiken på aporna och Simba. Ganska fort började han fråga när vi skulle se lejonkungen. När vi till slut kom fram till lejonen så såg vi både simba (en av lejonungarna som föddes i våras) och hans pappa med den stora manen.

Vi sen en paus i en stor lekpark där vi lekte en stund och sedan fikade. Smörgås, yoghurt och varm oboy passade utmärkt i det lite kyliga vädret. Nästa spännande anhalt var elefanterna. De var i full gång och åt gräs med hjälp av snabeln och två lite mindre elefanter busade med varandra och hade lite dragkamp - även detta med snabeln.



Så småningomhade vi tagit oss runt hela djurparken och var tillbaka där vi startade - vid ponnyridningen. När Zixten förstod att han skulle få rida (han frågade redan första gången vi gick förbi) blev ögonen stora och han deklarerade stolt att -Jag har inte ridit på hästen innan...

Spännande blev det och hårt höll han i sig. Men både ridturen och dagen slutade fint även om Martin och jag var ganska trötta när vi väl kom hem igen.

0 kommentarer:

Etiketter

Läser just nu:

Lyssnar på just nu:

Lyssnar på just nu:
INGET!! Någon som har något förslag?

Besökare


Besökare idag:
Besökare totalt: