söndag, juni 27, 2010

Bröllopsresa, dag 5-7

Dag 5 var vi trötta och slitna efter en lång krävande dag på stranden dagen innan ;) Njaa... Men trötta var vi i alla fall och en lugn dag fanns överst på önskelistan. Efter några långsamma morgontimmar bestämde vi oss i alla fall för att göra en bilutflykt. Vi följde en väg söderut från Alghero ner till en stad som heter Bosa. Vägen följde kusten mer eller mindre hela tiden och det var tokvackert. När vi skulle gå ur bilen för att titta på utsikten insåg vi dock hur varmt det var idag och det tog injte många minuter innan vi åter lät oss svalkas av bilens AC.


Dag 6 hade vi faktiskt hunnit med att se allt det som vi i förväg bestämt. Den här dagen var alltså helt fri för oss att göra vad vi kände för. Valet var enkelt. Den röda brännan från dag 4 hade börjat lägga sig och vi åkte tillbaka till den underbara stranden La Pelosa. Idag var vi lite mer förutseende och packade med oss ett parasoll. Aldrig trodde jag väl att jag skulle bli så vuxen. Dagen spenderades under parasollet och med strandtennis i vattnet. En perfekt avslutning på vår vecka på Sardinien!



Dag 7 var det avresedag. Vi började dagen med att packa för att slippa tänka på detta i sista minuten. Sen hade vi ungefär en halv dag till förfogande innan vi var tvugna att bege oss mot flygplatsen. Vi strosade runt på gatorna i Algheros gamla stad och njöt av livet. Vi tog också en lunch på caféet utanför lägenheten och naturligtvis avslutades den med cappuccino - idag ackomanjerad av en tiramisú. Det är stor skillnad på italiensk tiramisú och en svensk lunchrestaurang-tiramisú kan jag säga. Sen tog vi bilen till flygplatsen där vi, efter några timmars väntan, åkte vidare mot resans nästa destination - Rom!

Vi var framme i centrala Rom runt 21 på kvällen och letade oss fram till vårt hotell som låg rätt nära stationen. Efter att vi blivit visade runt så tog vi en kort promenad på de närmsta gatorna innan vi köpte med oss lite mat från McDonalds som vi utmattade införtog på vårt rum. Vi hade ju ändå en hel vecka på oss att se resten av Rom.

1 kommentarer:

Robban sa...

Meh... :O
Jag vill ju veta om Rom!!! :S
När kommer fortsättningen?

Etiketter

Läser just nu:

Lyssnar på just nu:

Lyssnar på just nu:
INGET!! Någon som har något förslag?

Besökare


Besökare idag:
Besökare totalt: