onsdag, juni 23, 2010

Goda frallor

I fredags kom jag och Martin hem efter 2 veckor i Italien. Äntligen fick vi åka iväg på vår bröllopsresa. Mer uppdatering kring den lägger jag upp i ett senare inlägg.

Eftersom Martins mamma var nere i helgen så passade vi på att ses. I söndags var hon, mina föräldrar och lillasyster här på middag. Mysigt värre med mycket prat och fotovisning från både bröllopet och resan. Till mat åt vi:
  • Tomater med mozarella och basilika

  • Moussaka med potatis

  • Hallonpannacottapaj

Till maten serverades också hembakta frallor som jag fått till vana att göra om det ska bakas bröd. Att just dessa frallor väljs beror helt enkelt på att de går snabbt att baka. Så här kommer receptet:

Snabba frallor
20 st

Ingredienser:
75 g jäst (1,5 pkt)
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk
socker
12 dl vetemjöl special (840 g)

Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.

Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.

Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.

2 kommentarer:

Mamma sa...

Det var en riktigt god söndagsmiddag och härligt mysig söndagseftermiddag. Och frallorna!!! JÄTTEGODA. Måste testa att baka dom någon gång.
TACK och KRAM!

Anonym sa...

Jag håller med mamma, det var jättegoda frallor. Resten av middagen var också mycket god, TACK för en trevlig söndag. Kram Asta

Etiketter

Läser just nu:

Lyssnar på just nu:

Lyssnar på just nu:
INGET!! Någon som har något förslag?

Besökare


Besökare idag:
Besökare totalt: