Träningspass 1
Blomsterprakt
Veckans träningsschema
Veckans träningsschema:
- Tisdag: 2 min gång, 3 min jogging - Upprepa 4
gånger- Onsdag: 2 min gång, 3 min jogging - Upprepa 5
gånger- Fredag: 2 min gång, 4 min jogging - Upprepa 4
gånger
Bröllopsresa, dag 5-7
Tjejmilen
- Hur mycket springer du numer?
- Vill du springa tjejmilen med mig?
Springer... Tjaa.. När jag håller på att missa tåget in till stan brukar det ju bli en liten rusch. Ibland kan det till och med bli hela vägen från juneporten till högskolan. Om jag vill springa tjejmilen? Jag har väldigt svårt att säga nej till en utmaning, så är det bara! För 2 år sedan hade jag bestämt mig för att springa tjejmilen men eftersom jag slutade träna helt i maj så kändes det inte riktigt som läge i september. Men i år bli det revansh. Tanken är att jag ska träna 3 ggr/vecka. Tänkte jag ska uppdatera i bloggen hur det går.
Midsommarafton
Sedan drogs cyklarna fram och vi for ut till midsommardans ute i buschen nånstans (fast jag och Martin fuskade och tog bilen). Där restes en midsommarstång som det dansades runt sen blev det tipspromenad och fika (med jordgubbstårta!) i det gröna. När vi tagit oss tillbaka till huset igen var det inte många slöa minuter innan vi återigen begav oss. Denna gången var det ner till skolan där vi skulle möta ett annat midsommarfirargäng på brännbollsmatch. Jag tror faktiskt att vi vann men tilläggas bör väl att vi säkerligen var dubbelt så många i vårt lag. Pris för snyggast springteknik gick i alla fall till Zixten. Oj, vad han kämpade men med sina korta steg var varje sträcka väldigt lång.Efter brännbollen tog vi oss tillbaka till huset för att grilla och ha det trevligt. En mysig midsommar i trevligt sällskap!
Mys i Jönköping
Bröllopsresa, dag 3-4
Bröllopsresa, dag 1-2
Vi åkte tidigt, tidigt på lördag morgon och flög sedan ner till Alghero på Sardinien. När vi steg av planet klockan 10 på förmiddagen möttes vi av sol och värme. Vi hämtade ut vår hyrbil och åkte sedan in i Alghero. Inne i gamla stan letade vi oss fram till den lägenhet vi skulle bo i under en vecka. Sedan strosade vi runt på kullerstensgatorna och vandrade ner en sväng till stranden (där vi första dagen bara vågade doppa fötterna).
Dag 2 bestämde vi oss för att åka ut till en gammal gruvstad vid kusten. Efter att ha åkt slalom upp och ner för ett berg som låg mellan oss och vårt mål var vi framme. Det visade sig att staden just var en gammal stad och den kändes knappt bebodd. Vi fick lite High Chaparall-vibbar när vi strosade fram i hettan. Vi hittade i alla fall en liten restaurang där vi intog en lunch. Lunchen blev dock lite mastigare än vi tänkt oss. Servitören kom fram för att presentera dagens specialiteter (någon meny såg vi aldrig till) och allt lät bra så långt. När maten sedan kom in började det med en tallrik med massa små musslor upplagda - vi som skulle ha pasta! - Men när musslorna var uppätna kom till vår lättnad den pasta vi trott att vi beställt. En stor tallrik fylld med hemmagjord pasta och skaldjur. Vårt enda huvudbry nu var att vi hade för oss att servitören pratat om fisk - inte skaldjur. Vi hade rätt, han hade pratat om fisk. Den kom nämligen efter pastan. En tallrik med en helstekt fisk var och ännu mer skaldjur. Här sa dock min mage stopp och fisken stoppades ner i en papperspåse för att tas med hem. Den plockades dock aldrig upp igen.
Goda frallor
Eftersom Martins mamma var nere i helgen så passade vi på att ses. I söndags var hon, mina föräldrar och lillasyster här på middag. Mysigt värre med mycket prat och fotovisning från både bröllopet och resan. Till mat åt vi:
- Tomater med mozarella och basilika
- Moussaka med potatis
- Hallonpannacottapaj
Till maten serverades också hembakta frallor som jag fått till vana att göra om det ska bakas bröd. Att just dessa frallor väljs beror helt enkelt på att de går snabbt att baka. Så här kommer receptet:
Snabba frallor
20 st
Ingredienser:
75 g jäst (1,5 pkt)
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk
socker
12 dl vetemjöl special (840 g)
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.
Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.